PERSBERICHT

PERSMEDEDELING

14 november 2012

Dai Cugini breidt uit met Dai Hotel en verhuist naar toplocatie

 

Ristorante Dai Cugini en Dai Hotel openen op 20 november 2012 hun deuren op een nieuwe toplocatie in Hasselt. “Meer dan ooit staat the taste of Italy in Limburg op de kaart”, zegt zaakvoerder Antonio Marzo.

Al 35 jaar lang geniet ristorante Dai Cugini een ijzersterke reputatie in de wijde omgeving van Hasselt. Fijnproevers prijzen het mediterraanse restaurant om zijn pure bereidingen en uitgelezen wijnen. Daarnaast vallen ook het hartelijke onthaal en de joviale bediening in de smaak.

Zaakvoerder Antonio Marzo staat in de horecawereld bekend om zijn succesvolle aanpak. “In 1977 ging een jongensdroom in vervulling toen ik aan de Zuivelmarkt een pizzeria opende. Dai Cugini was meteen een schot in de roos. Doorheen de jaren is het etablissement uitgegroeid tot een verfijnd restaurant met exquise gerechten. Vandaag ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging”, aldus Antonio Marzo.

Op dinsdag 20 november verhuist ristorante Dai Cugini van de Hasseltse binnenstad naar een toplocatie aan de Genkersteenweg, in het hart van Limburg. Op hetzelfde adres opent ook het gloednieuwe Dai Hotel zijn deuren. Antonio Marzo: “We strijken met Dai Cugini en Dai Hotel neer op hét toeristische knooppunt van de provincie. Pal tussen Hasselt en Genk, in de prachtige natuur van Park Midden-Limburg en Bokrijk, langs het fietsroutenetwerk en in de directe omgeving van tal van industrieterreinen en attractieve sites zoals Kinepolis en C-mine.”

Het trendsettende Dai Hotel telt 9 luxueus ingerichte kamers, die elk de voornaam van een beroemde Italiaanse filmster dragen: Sofia, Gina, Monica, … Er zijn 2 suites, waarvan één met een weldadige jacuzzi. De prijzen variëren van 70 tot 150 euro per kamer per nacht. Een royaal buffetontbijt wordt vanaf 7.30 uur aangeboden aan 15 euro per persoon inclusief een glaasje Prosecco.

Ristorante Dai Cugini staat meer dan ooit voor de authentieke Italiaanse keuken in een moderne omkadering. Hier bereidt de chef de meest diverse pasta’s en pizza’s met dagverse, seizoensgebonden ingrediënten. De uitgebreide menukaart boordevol Italiaanse specialiteiten biedt voor elk wat wils. Bovendien kunnen gasten kiezen uit tal van heerlijke menu’s en arrangementen. Zo is er op weekdagen tussen 17.30 en 19.30 uur het ‘Vroegavondmenu’, een driegangenmenu met keuzemogelijkheid inclusief een consumptie aan 25 euro. Ideaal voor diegenen die later op de avond een bioscoopfilm willen meepikken of culturele, sociale of andere plannen hebben.

Ook voor zakelijke lunches is Dai Cugini ideaal. Het restaurant serveert ’s middags een snelle lunch aan 24,95 euro per persoon. Tot de accommodatie behoren tevens 2 functionele vergader/seminarie- en feestzalen, en er is een ruime gratis parking voor de deur.

Dai Cugini is dagelijks – behalve op maandag – doorlopend open van 7.30 tot 22 uur. Alle Dai Cugini cadeaubonnen en socialdeal vouchers worden ook op ons nieuwe adres geaccepteerd.

 

Dai Cugini en Dai Hotel, Genkersteenweg 352, 3500 Hasselt, 011 74 12 32,

www.dai-cugini.be/nl en www.dai-hotel.be