Vóór sociale druk aten we gewoon en zeiden we tegen anderen dat ze moesten eten waar we altijd aten. Tegenwoordig lijkt het erop dat aanbevelingen worden vertekend door een hype (waarvoor ook ik niet immuun ben), terwijl we eigenlijk de plaatsen zouden moeten delen waar we keer op keer naar terugkeren, zelfs als niemand kijkt.
Dus, hier is een onwetenschappelijk samengestelde lijst van de restaurants die ik in 2019 het meest bezocht in San Diego, die volledig geïnspireerd was door deze tweet:
Zonder twijfel een van mijn favoriete restaurants in San Diego. Ik hou van ongeveer 90% van het menu en aarzel nooit om het aan iedereen aan te bevelen. Terwijl ik tussen veel van de gerechten draai, Zwarte Peper Cashew Kip– Bijgesneden champignons gehavend en gebakken in “beef jerky” (mijn woorden) saus geserveerd met altijd perfecte rijst – speciaal (hierboven) staat bijna altijd op mijn tafel.
Er zijn maar een handvol restaurants die bij elk bezoek verslaan. Pokéz is er een. Zelfs op de vrije dagen ben ik nog steeds blij om hier te zijn. De keuken maakt gebruik van San Diego Soy Dairy tofu om fajitas, tofu/aardappel/champignon burrito, tofu tofu en andere favorieten te maken die verspreid over het menu staan.
Ik viel hard in de feestkuil van Donut Panic. Hier zijn donuts een vluchtig moment van lichtheid, met een bijna eierachtige kruim, gefrituurd tot een knapperige en druipende met glanzende suikerglazuur verrijkt met lavendel, citroen of ahornsiroop.
Ik weet! Maar feiten zijn feiten en ik eet hier de hele tijd. Het is dicht bij mijn kantoor, de zwarte bonenpasteitje vult, veganistische opties zijn duidelijk online beschreven (pdf) en er zijn genoeg augurken om uit te kiezen (ik krijg ze allemaal). Ik eet eigenlijk een broodje augurk met een accent van zwarte bonen.
Hier dineren schudde mijn smaakpapillen tot leven. Het menu loopt diep met chaat (Indiaas straatvoedsel / snacks), meestal gemarkeerd als veganistisch, en een wisselend menu met voorgerechten, vaak veganistisch bereid indien mogelijk. Je kunt lezen hoeveel ik van de plaats Sattvik hou hier.
Ik kom hier voor één gerecht: The Banh Xeo. Het is een enorme knapperige rijstmeel, kurkuma en kokos crêpe gevuld met taugé, tofu en champignons. Het is bedoeld om netjes in slablad en kruiden te worden verpakt, maar in mijn handen verandert het in een heerlijke puinhoop. Het is perfect.
Ik post deze niet vaak op Instagram omdat Poke UTC zo on-veganistisch is. Een plastic kom komt hoog opgestapeld met bruine rijst, sla, zoete reepjes inari gegooid in pittige saus, zeewiersalade, jalapenos, uien, gepureerde avocado, ingelegde gember en radijs, edamame, mierikswortel en koriander voor $ 11-achtig. Het is in wezen gedeconstrueerde sushi – een relatief koopje om af te zien van het luxe rollen en snijden.
Ik ben verslaafd aan de hamburgers. De huisgemaakte seitanpasteitjes vul me met eiwit onder gesmolten veganistische kaas en een kant van gekruide friet (of gestoomde boerenkool). Dit is verreweg mijn favoriete burger in San Diego—maar hier zijn mijn andere favorieten om te lezen. Geen zin in hamburgers? Nacho’s sub frietjes zorgen voor een briljante maaltijd.
Dit is een plek die ik in San Diego moet bezoeken voor al mijn veganistische vrienden … en dat is wat me hier vaak brengt. Ik heb nog nooit de . besteld Spiesjes op een dinerbezoek. De Memphis BBQ Sandwich is ook een vaste eetmaatje terwijl de Hashes voor de puree warm me op tijdens de brunch.
Je zult me hier altijd aantreffen, rond rennend met een groot dienblad met eten voor de vrijwilligers. Foto’s maken en ze vervolgens voeren, verspreidt zich op deze manier terwijl ik de achtergebleven restjes pluk. Favorieten zijn inbegrepen aardappelkroket en veganistische kippenvingers. Niets van dit alles zou gebeuren zonder de steun van de veganistische en veganistisch-nieuwsgierige gemeenschap van San Diego, dus heel erg bedankt voor het omarmen van dit idee en het toestaan van mij en vooral Carly om het tot leven te brengen.