Zomerbroodjes zijn een van de grote culinaire uitvindingen in de geschiedenis van de mens. Een perfect pakket van knapperige groenten, geurige kruiden en de zachte maar pittige bite van rijstpapier verrijkt met de zoetheid van een soort saus. Bij Vegetarische bistro met paarse munt Ik waardeer dat ze de broodjes niet verdunnen met extra noedels en rijstpapier aanbieden gevuld met tofu, paarse munt, sla, basilicum, jicama en wortelen. De saus, hoewel verrijkt met gemalen pinda’s en gepekelde wortelen, is flauw en profiteert enorm van een kick van hoisin ($ 5,95).
Purple Mint verhoogt de anti-zomerrolletjes met de Double Delight Loempia’s ($ 6,25). Een krokant ei-loos broodje in tweeën gesneden en verpakt in rijstpapier met sla, taugé, ingelegde daikon, wortelen en komkommers. Geserveerd met een lichte en dunne zoete vinaigrette die ogenschijnlijk onvrouwelijk is om direct uit het kopje te slurpen.
Verdubbeling, de vrije uitloop Saté “Kip” Sla Wraps ($ 12,95) is een doe-het-zelf-avontuur van gemarineerde kipreepjes, taugé, kokoskerrievermicelli, ingelegde daikon en wortelen. Geserveerd met dezelfde pindasaus als de Summer Rolls, wordt het neutrale karakter van de saus versterkt met de selectie van goed gekruide slavullers.
Vurige “garnalen” ($ 9,95) was besteld en genoten door de rest van de tafel. De licht gehavende sojagarnalen worden gesmoord in een nachtmerrie van zoetzure, pittige veganistische mayonaise met ananas, waarvan iedereen behalve ik dacht dat het aantrekkelijk klonk. Mijn ouders beweren dat ze net als de echte garnaal smaken… precies de reden waarom ik het niet kan verteren.
Een tempel van ijsberg en romaine sla dienen als basis van de Aziatische Kipsalade ($ 11,95). Geglazuurd met gegrilde sojakip en geaccentueerd met de sappige crunch van taugé, geraspte peultjes, kleine mandarijnen, amandelen en knapperige vermicelli, worden de confetti van toppings afgewerkt met een lichte pruimen-sesamdressing.
Voor degenen die eiwitten vermijden, is de Chinese Broccoli & Shitake Paddenstoelen ($ 11,50) serveert eenvoudige groenten in een lichtbruine saus. Een paar scherpe uien en een berg rijst spoelen de kom uit.
In een branche waar consistentie de sleutel is, zit ik gevangen in het raadsel dat de Kung Pao “Kip” ($ 11,95) – het gerecht komt elke keer anders uit. Gehavende stukken gefrituurde soja-eiwitten worden doordrenkt met een saus die soms plakkerig is, soms benauwd, maar op de een of andere manier altijd goed. Ik denk dat het het hoge zoutgehalte is met het lichte knapperige mengsel van lente-uitjes in scherpe knoflook, aangebraden cashewnoten en gedroogde sierpepers. De stapel gestoomde broccoli en jasmijnrijst biedt een onderbreking van de zoute rijkdom van dit gerecht dat ik bijna elke keer bestel als ik hier ben.
Sojagarnalen, nepkip, tofu, cashewnoten en kleine groenten vormen de Huis Combinatie Gebakken Rijst ($ 11,75). Gelukkig voor mij was er maar één garnaal, maar ik denk dat de andere drie mensen dit aanbod gierig vonden. Ik kauwde op de kip terwijl de rest van de tafel de garnalen in kleine stukjes verdriet verdeelde. *
Malse medaillons van Japanse aubergines en tofu-tofu ter grootte van een suikerklontje met veel te veel saus zijn mijn tweede gerecht. Wees klaar om alle rijst te eten met de saucy Aubergine & Tofu Delight ($ 9,95).
De verse sinaasappels zingen met de gehavende Oranje kip” ($ 11,50) maar het gerecht smeekt om een groente … dus ik voeg broccoli en $ 2 toe aan mijn rekening. Omdat dit gerecht broccoli niet voedt, in vergelijking met het complexe King Pao dat wel broccoli bevat, weerhoudt het me ervan om het meer te bestellen.
Yam & Zoete Aardappel Curry ($ 10,95) met taro en koningstrompetpaddestoelen in een dunne kokosbouillon is een ongecompliceerd gerecht dat veel meer smaak biedt dan verwacht wordt van zijn waterige consistentie. Geserveerd met keuze uit Frans stokbrood, jasmijnrijst of vermicelli-noedels – persoonlijk ga ik voor de rijst.
Als je door deze uitgebreide recensie zo ver bent gekomen, is hier je prijs: The Citroengras Kip Banh Mi ($ 7,95). Zeker het beste item op het menu (deze verklaring is van toepassing op al hun Banh Mis). Warme sojabonen, geurig met citroengrassaus, worden warm geserveerd en verzadigen het dunwandige stokbrood. Gedraaid met draden van koriander, gepekelde wortelen en daikon die meer textuur dan smaak bieden. Maar dat is goed. Tegenover het magere aanbod van veganistische Banh Mis in San Diego, is dit het hoogtepunt van de stad.